OPSWAT är ett San Francisco-baserat IT-säkerhets mjukvaruföretag som tillhandahåller lösningar för att säkra och hantera IT-infrastruktur. OPSWAT som grundades 2002 har levererat lösningar och teknik som skyddar organisationer från hot och säkrat data i över ett decennium.

OPSWAT huvudprodukter är Metadefender och dess olika distributionspaket samt OESIS Framework, ett Software Development Kit (SDK) för att utveckla it-säkerhetslösningar. Vidare erbjuder även OPSWAT certifieringar för programvaruleverantörer.


OPSWATs mål är att skydda organisationer från hot som finns i data och dess vision är att alla företagskunder skall köra sitt data genom den mest robusta nätsäkerhetmotorn: Metadefender.

 OPSWAT är det enda företaget som kombinerar nästa generations data sanering (CDR – content disarm and reconstruction), en effektiv sårbarhetsmotor och multi-scanning med mer än 30 anti-malware motorer i en produkt.


OPSWAT intuitiva applikationer och omfattande utvecklings kit skyddar mer än 1000 organisationer världen över med mer än 100 miljoner endpoints.